Wokgryta





Tid: ca 35 minuter
Pris: ca 15,50kr/portion
Svårighetsgrad: 2/5
Typ av rätt: Huvudrätt
6 portioner



Ingredienser:

3 st medelstora kycklingfiléer

2 st medelstora lökar

2 påsar rödvinssås

1 burk vattenkastanj

1 påse Findus Wokblandning

Ca 300g champinjoner

200g broccoli

200g bönor

2 tsk Sambal Oelek

Ca 6 dl ris

Salt & Peppar



Process:
Börja med att skära kyckligen i små bitar och stek den i lite olja. Var inte för snål med olja så köttet bränns fast. När kycklingen har fått färg och inte är rosa i mitten, lägg åt sidan på en tallrik så länge. Släng sedan wokblandning och önskade grönsaker i pannan (allt utom lök & svamp). Stek tills du tycker de är som du vill ha dem och lägg sedan åt sidan. Skär löken i halvmånar och bryn den, lägg åt sidan. Skär svamp i önskad storlek och stek lätt, lägg åt sidan. Tillaga rödvinssåsen enligt beskrivningen på paketet. Lägg sedan alla ingredienser (Kyckling, grönsaker, lök, sås) i en stor panna eller wokgryta och koka upp, tillsätt 2 tsk Sambal Oelek och krydda med salt och peppar. Koka ris och servera.

Wokgrytan är en personlig favorit. Anledningen till att jag har gjort 6 portioner är att det är perfekt att göra mycket och sedan ställa i kyl eller frys och ta fram under veckan. Jag trodde först att det skulle bli dyrare pga priserna på grönsaker idag, men priset hamnade på under 16 kr per portion vilket är smått otroligt. Man kan såklart piffa upp sin wokgryta efter egna önskemål med morötter, bambuskott, groddar osv, detta är bara ett sätt att tillaga det. Den viktigaste ingrediensen är utan tvekan Sambal Oelek, vilket gör att gryta får den underbara asiatiska smaken.


Kommentarer
Postat av: Sören

Två stycken lökar, eh?

2008-05-29 @ 23:40:25
URL: http://pussypalace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0